• HV Pacelli DS1 – Zenderen Vooruit/Bornerbroek DS1 (9-11) 14-23

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de eerste thuiswedstrijd van Pacelli. Deze werd gespeeld tegen Zenderen Vooruit, een ploeg niet geheel onbekend bij Pacelli. Al twee keer eerder kwamen de dames elkaar tegen tijdens de Bartelscup, waarvan één wedstrijd werd gewonnen en één wedstrijd werd verloren. Er was dus zeker wel wat mogelijk voor de dames van Pacelli.

In tegenstelling tot vorige week viel het eerste doelpunt nu eerder en in het voordeel van Pacelli. Maar al snel daarna scoorde Zenderen de gelijkmaker. Zo ging het in het begin van de eerste helft redelijk gelijk op tussen de beide ploegen. Toch lukte het Pacelli nog niet goed om grip te krijgen op de aanvallen van Zenderen. Daarnaast had Zenderen ook een ijzersterke verdediging die het de opbouwers van Pacelli flink moeilijk wist te maken. Uiteindelijk gingen de ploegen de rust in met een stand van 9-11 in het voordeel van Zenderen. Er moest in de tweede helft écht wat veranderen bij Pacelli, vooral aanvallend. Er werd daarom besproken dat de dames de koppies erbij moesten houden en dat de wedstrijd nog zeker niet verloren was.

Helaas kwam Pacelli er de tweede helft aanvallend niet meer uit. Er werd dan ook maar 5 keer gescoord door de thuisspelende ploeg en dat was zeker niet genoeg om de punten in Zieuwent te houden. Hierdoor wist Zenderen in de slotfase van de wedstrijd uit te lopen tot een verschil van 9 doelpunten. Dit kwam mede door onnodig balverlies en onzorgvuldig afronden van Pacelli, waardoor de dames van Zenderen een aantal snelle breaks konden rennen.

De eerste thuiswedstrijd was er niet eentje om lang te herinneren en daarom wordt er snel weer vooruit gekeken naar volgende week. Dan moeten de dames van Pacelli uit naar Almere. Hier zullen ze zaterdag 12 oktober om 19.00 tegen HAVAS spelen. We willen onze supporters bedanken voor de mooie opkomst van afgelopen zaterdag en hopelijk zien we jullie volgende week weer!