• JuRo Unirek/VZV DS2 – HV Pacelli DS1 (18-9) 32-19

Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli hun 3de uitwedstrijd tegen de dames 2 van VZV. VZV2 speelt in Noord-Holland en is een onbekende tegenstander voor ons. Wat we wel wisten is dat ze met hars spelen en het momenteel goed doen in competitie en bovenin aan het meestrijden zijn voor de koppositie. Dit betekende maar één ding: mouwen opstropen en ervoor gaan!

Begin van de wedstrijd liet VZV2 al snel zien wat hun kracht was. Break lopen en een snelle aanval opzetten. Daarin tegen maakte Pacelli veel individuele fouten door o.a. de hars en leken de scherpte wat te missen. De fouten van ons wisten de tegenstanders goed te af te maken. Dit maakte dat Pacelli al snel tegen een achterstand aankeek. De eerste helft hebben we weinig van ons eigen spel kunnen laten zien wat maakte dat we met een achterstand van 18-9 gingen rusten.

In de rust werd besproken dat de individuele fouten er snel uit moesten en dat er meer beweging in het spel moest komen. Wetende dat VZV2 een volle bank heeft en dus weer met alle snelheid zou komen moesten we er nog een schepje boven op doen. Helaas lukte dit niet. De eerste 8 minuten van de tweede helft werd er vanuit onze kant niet gescoord. Wanneer je 3 penalty’s op rij mist en een aantal open kansen mist maak je het jezelf ook niet makkelijk. Eerlijk is eerlijk. VZV2 was een maatje te groot en doen terecht mee bovenin de competitie. Wij zijn blij dat we ondertussen al 3 van de 6 harswedstrijden hebben gehad en gaan ons weer focussen op de komende thuiswedstrijd.

En dat is een belangrijke. Volgende week zaterdagavond 9 november om 19.30 uur spelen we thuis tegen Geel Zwart dames 1. Zei hebben net als ons twee punten. Dit maakt dat het een spannende pot zal worden en we er alles aan gaan doen om de punten thuis te houden. We zien jullie dan!