• HV Pacelli DS1 – PCA/Kwiek DS2 (16-12) 29-26

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Pacelli een thuiswedstrijd tegen Kwiek DS2. Een redelijk bekende tegenstander voor Pacelli. Voorafgaand deze competitie hebben zij al twee keer vaker tegen elkaar gespeeld. Dit resulteerde in één keer winst voor Kwiek en één keer winst voor Pacelli. Afgelopen zaterdag zou dus zomaar een spannende wedstrijd kunnen worden.

Ook was de afgelopen wedstrijd een belangrijke wedstrijd met betrekking tot de stand in de competitie. Bij een overwinning zouden de dames van Pacelli hoogstwaarschijnlijk weer stijgen in de ranglijst en weer de 9e positie innemen in de competitie van de tweede divisie.

Met een vernieuwde en vooral fellere warming-up, was het de bedoeling om de wedstrijd strijdlustiger te beginnen dan voorgaande wedstrijden. Dit lukte niet helemaal en Paccelli moest de eerste drie minuten even in hun spel komen. Na een paar minuten besloot Pacelli een andere verdediging neer te zetten en konden ze zich goed herpakken. Een achterstand van 1-3 werd direct omgebogen naar een stand van 9-7 in ons voordeel. Na nog veel mooie acties, gingen de dames de rust in met stand van 16-12.

In de rust werd al snel duidelijk dat Pacelli de leidende partij was in deze wedstrijd. Echter wilden ze dit wel blijven. Dit betekende dat Pacelli verdedigend nog iets harder moesten werken en hun eigen spel moest blijven spelen.

Dit lukte direct. Het lukte Kwiek de eerste 10 minuten van de tweede helft niet eens om een tegendoelpunt te maken. Pacelli zelf daarintegen, maakte al snel vier mooie doelpunten en nam een voorsprong van 8 doelpunten. Kwiek kon zichzelf gedurende de tweede helft nog redelijk herpakken, maar Pacelli bleef het leidende team in deze wedstrijd. De wedstrijd eindigde in met een eindstand van 29-26. Een verdiende overwinning.

Volgende week spelen we een wedstrijd op zondag. We reizen af naar Wervershoof (Noord-Holland). Om 13.00uur staat er een wedstrijd op het programma tegen VVW DS1. Een hele belangrijke wedstrijd tegen een (volgens de ranglijst) een gelijkwaardige tegenstander.
    Misschien een beetje ver weg, maar wie weet een leuk dagje uit?