• Commandeur/VVW DS1 - HV Pacelli DS1 (14-11) 20-20

Afgelopen zondag moesten de dames van HV Pacelli een uitwedstrijd tegen Commandeur/VVW DS1. Een onbekende tegenstander voor Pacelli, helemaal boven in de polders van Noord-Holland.

Ook bij deze wedstrijd was winst belangrijk om aansluiting te blijven houden bij de middenmoot, in de tweede divisie A.

Met een goed begin van de eerste helft, met een strakke 6-0 dekking, vlogen de ballen in het doel bij Commandeur/VVW en stond het al snel 3-6 in het voordeel van Pacelli. Vlak daarna werden er technische fouten gemaakt aan de kant Pacelli, waardoor het al snel 7-7 werd. Door de fouten kon Commandeur/VVW vaak in een snelle tegenaanval, om te scoren. Hierdoor eindigde de eerste helft met een stand van 14-11, met Pacelli aan de verkeerde kant van de score.

In de rust werd er besproken dat er te veel technische fouten werden gemaakt, en we er meer als een team moesten staan. In de aanval moesten er strakkere ballen gespeeld worden, en in de dekking elkaar meer rugdekking geven en beter communiceren met zijn allen. In de tweede helft scoorde de tegenstander vaak en stond het al snel 19-15. De dekking ging beter staan en de aanvallen gingen weer wat beter waardoor Pacelli terug kwam met 20-19. Met een halve minuut op de klok, kon Pacelli op het laatste moment nog een break lopen, en de bal kwam in het doel terecht. Uiteindelijk ging de zoemer af en was de eindstand 20-20, en gingen we met 1 punt na huis.

Volgende week zaterdagavond 7 december spelen we tegen Westfriesland/SEW Dames 1, nummer 5 in de competitie. Deze thuiswedstrijd wordt gespeeld om 19.30.