• Navique/SVBO DS1 - HV Pacelli DS1 (12-12) 23-23

Afgelopen zondag 15 december stond een plakkerige uit wedstrijd tegen SVBO op het programma. SVBO is vorig jaar ook gepromoveerd naar de tweede divisie.

Pacelli had een matige start met een 2-0 achterstand. Door de plakkerige bal had Pacelli onnodig bal verlies. Pacelli kwam terug op 4-3. Na 16 minuten gespeeld kwam Pacelli op een gelijkspel 6-6. 3 minuten voor tijd van de eerste helft was er een flinke botsing tussen Pacelli keepster en een speelster van SVBO. Ze doken allebei fanatiek voor de bal. Pacelli keepster kreeg hierdoor een rode en zelfs een blauwe kaart. Speelster van SVBO kon ook niet verder. Het spel ging weer door na 5 min. Pacelli ging de rust in met stand van 12-12.

In de rust werd besproken dat Pacelli op een hoger tempo moest spelen en de dekking sterker. Pacelli moest ook de concentratie erbij houden om onnodig balverlies te voorkomen.

De 2e helft werd gestart met een voorsprong voor Pacelli 13-14. Helaas konden ze deze voorsprong niet vast houden en werd het weer gelijk met 17-17. Het lukte Pacelli niet om in de wedstrijd te komen. Het bleef gelijk op gaan tussen beide teams. In de laatste minuut werd er gescoord door Pacelli, voorsprong 22-23. Pacelli wist dat de verdediging nu dicht moest. In de laatste 10 seconden kreeg SVBO een vrije bal. Pacelli stapte er goed op uit maar helaas kreeg onze speelster hier rood voor. SVBO kreeg toen een vrije bal in de laatste 2 seconden. Deze vrije worp vanaf de 9 meter werd feilloos in de kruising gescoord. Hierdoor is de eindstand 23-23 geworden.

De eerste seizoenshelft is nu voorbij en Pacelli is geƫindigd op een keurige 7e plek!

Pacelli wenst iedereen fijne feestdagen en een sportief en gelukkig nieuw jaar!!
    We hopen onze supporters weer te zien op 4 januari bij de thuiswedstrijd tegen Bentelo DS1 om 19:30 in het Sourcy Center.