• HV Pacelli

 • HV Pacelli DS1 - HV Bentelo DS1 (16-9) 31-24

  Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, na een korte handbal-pauze, begon ook voor Pacelli dames 1 weer de competitie. Deze eerste wedstrijd had als tegenstander, Bentelo dames 1. De wedstrijd tegen Bentelo in de eerste seizoenshelft werd verloren met 22-15. Echter stond Bentelo inmiddels net onder Pacelli in de ranglijst, dus waren beide ploegen gebrand om te winnen!

  In het begin van de eerste helft liepen Pacelli en Bentelo gelijk op. Na een tijdje kwam Pacelli steeds meer op dreef. Na mooi uitgespeelde aanvallen en een aantal knappe reddingen van de keeper, liep Pacelli uit met 5 doelpunten. Hierna wist Pacelli deze voorsprong nog iets uit te bereiden, wat leidde tot een ruststand van 16-9.

  In de rust werd besproken dat Pacelli dit tempo en niveau door moest zetten. Wel moest het doelpuntenverschil groter en het spel moest niet onnodig ingewikkeld gespeeld worden.

  De tweede helft wist Bentelo het puntenverschil iets te verminderen wat leidde tot een stand van 22-18. Hierop volgend wist Pacelli wel verder uit te lopen, echter was het spel in de tweede helft wel minder scherp. De eindstand strandde op 31-24 en daarmee werd de 6e plek in de competitie bereikt. Een mooie en duidelijke overwinning waar Pacelli trots op mag zijn.

  Aankomende dinsdag 7 januari staat er een extra wedstrijd op het programma. In de bekercompetitie wordt er een wedstrijd gespeeld tussen Pacelli dames 1 en Kwiek dames 1, om 19:30 in het Sourcy Center.
  Volgend weekend wordt er een uitwedstrijd gespeeld in Bornebroek tegen Zenderen Vooruit, de nummer 7 in de competitie.
  Tot slot willen de Dames alle supporters bedanken voor hun komst en enthousiaste ondersteuning!