• HV Pacelli DS1 - Havas DS1 (13-13) 25-28

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Pacelli thuis tegen Havas uit Almere. Twee jaar geleden streden de beide teams nog om het kampioenschap in de hoofdklasse en nu komen ze elkaar weer tegen in de tweede divisie. Pacelli heeft in het verleden altijd moeite gehad met het spel van Havas. Uit werd er dan ook verloren met 23-18. Toch hadden de dames wel het gevoel dat er punten gepakt konden worden die avond.

Na het fluitsignaal vloog Pacelli uit de startblokken en kwamen ze al snel op een voorsprong. Havas leek in het begin even geen grip te hebben op het snelle spel van Pacelli, maar herpakte zich daarna goed. De dames van Pacelli zakten qua tempo een beetje terug en Havas leek de gaten in de dekking steeds beter te vinden. Hierdoor kwam Pacelli in de eerste helft achter te staan, maar ze knokten zich terug waardoor ze de rust in gingen met een gelijkspel: 13-13.

In de rust werden er afspraken gemaakt over de dekking. Daarnaast moesten de dames met iets meer concentratie spelen en betere strakke passes geven. Ook moesten ze ervoor zorgen dat ze hun kansen beter afmaakten.

De tweede helft begon niet goed en Pacelli keek al snel weer tegen een achterstand aan. Af en toe lukte het de dames om weer iets dichterbij te komen maar uiteindelijk was het gat te groot om nog te dichten. Aanvallen werden soms te gehaast afgerond en in de dekking vielen vaak gaten. Alle kleine foutjes bij elkaar zorgden ervoor dat Pacelli helaas niet als winnaar het veld verliet. Eindstand 25-28.

Volgende week reizen de dames af naar het verre Den Helder. Hier zullen ze de dames van D.S.O treffen die op dit moment op de vierde plaats staan. Thuis werd er van hen gewonnen en de dames gaan hun uiterste best doen om de punten ook volgende week weer in het busje mee naar huis te nemen. We willen alle supports die afgelopen zaterdag waren kijken bedanken en hopen jullie 25 januari om 19.45 te zien in Den Helder!