• D.S.O. DS1 - HV Pacelli DS1 (13-13) 30-25

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de verste wedstrijd van Pacelli. De dames vertrokken gezamenlijk met een busje vanuit Zieuwent naar het uiterste hoekje van Nederland: Den Helder. Hier werd de wedstrijd D.S.O. DS1 – Pacelli DS1 gespeeld. Deze wedstrijd tegen DSO werd thuis in de eerste seizoenshelft gewonnen met 31-29, dat tevens onze eerste punten in de tweede divisie waren.

De dames hadden zich afgelopen week weer voorbereid op de wedstrijd. Dus ook weer volop getraind. We begonnen de wedstrijd met een kleine voorsprong, toch lukte het ons niet om deze voorsprong vast te houden. D.S.O. was goed op schot en kon ons daarmee goed bijhouden, en zelfs soms inhalen. Pacelli en D.S.O. wisten in de eerste helft beiden maar 13 keer te scoren met als gevolg een ruststand van 13-13.

In de rust werd besproken dat Pacelli toch dingen moest veranderen, zoals minder technische fouten, en de kansen moesten afgemaakt worden. D.S.O. opende de score in de tweede helft. Pacelli begon na de rust even wat stroef maar naar een aantal minuten kwamen we toch weer gelijk te staan met D.S.O. Er werden mooie acties laten zien, al hadden we soms nog wel moeite om de bal onder controle te houden. Ook kregen we nog te veel tegendoelpunten. Uiteindelijk konden we de gelijk stand niet meer vast houden D.S.O. kon verder uitlopen naar 27-22 door een paar snelle aanvallen achter elkaar uit te spelen. Hierna scoorden beide ploegen nog 3 keer, en hiermee was de wedstrijd bepaald. Eindstand: 30-25. Helaas moeten de dames alweer zonder punten terug in het busje naar Zieuwent.

De wedstrijd van zaterdag 1 februari tegen JuRo Unirek/VZV DS2 is verplaatst naar dinsdag 4 februari. In de uitwedstrijd werd er van JuRo Unirek/VZV DS2 verloren met een groot verschil. We zullen er alles aan doen om revanche te nemen en de punten thuis te houden. Hopelijk zien we jullie dinsdag 4 februari om 19.30 in het Sourcy Center te Zieuwent.