• HV Pacelli DS1 – T.V.O. DS1 (12-6) 27-15

Eindelijk … we mogen weer! Door corona hebben we al een jaar lang geen competitie meer kunnen spelen, maar afgelopen weekend was het weer zover. Tijdens corona is de team samenstelling redelijk veranderd, waardoor veel jeugd hun entree maakt in dames 1. Om onze jeugdspeelsters een kans te geven om zich goed te kunnen ontwikkelen in ons team, is er besloten om de tweede divisie in te ruilen voor de hoofdklasse. In deze hoofdklasse B speelde Pacelli afgelopen zaterdag 2 oktober hun eerste competitiewedstrijd thuis tegen T.V.O. DS1 uit Beckum.

Pacelli moest aan het begin van de wedstrijd wel even haar draai vinden. De wedstrijd kende gedurende de eerste 3 minuten geen enkel doelpunt, door een aantal gemiste kansen. Daarna kreeg Pacelli de smaak te pakken. We liepen in de volgende 7 minuten uit tot een 7-0 voorsprong, door snel spel van onze kant. T.V.O. begon daarna ook haar kansen te benutten, maar Pacelli had het gat al geslagen waardoor we met een voorsprong van 12-6 de rust in gingen.

Begin van de tweede helft werd dit gat nog verder uitgebreid door Pacelli. Vanaf alle posities werd er creatief gespeeld en ook gescoord. Daarnaast stond de verdediging van Pacelli ook sterk, omdat het ons goed lukte om de aanval van T.V.O. te lezen. We konden steeds meer initiatief nemen, waardoor ook de jeugdspeelster leuke acties konden maken. Zelfs een van de penalties werd benut door onze jeugdspeelster Jill, die haar debuut maakte in de competitie van dames 1.

Volgend weekend op 9 oktober moeten de dames van Pacelli uit naar Hacol ’90. Deze wedstrijd zal om 19:00 uur in Oldenzaal worden gespeeld. Hopelijk zien we jullie daar!