• Pacelli dames 1 – Avanti Wilskracht DS1 (17-12) 33-22

Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli weer een thuiswedstrijd tegen Avanti Wilskracht dames 1. Pacelli heeft in de voorbereiding nog een oefenwedstrijd tegen Avanti Wilskracht dames 1 gespeeld, deze werd toen gewonnen, dus dat gaf de dames moed. De tegenstander was daardoor niet helemaal onbekend, maar een voorbereiding is altijd anders dan een competitie wedstrijd.

In het begin kwam Pacelli best goed uit de startblokken. Verdedigend stond Pacelli haar mannetje, waardoor ze goed aan de aanvallen konden beginnen. Helaas werd meteen eens speelster van Pacelli vast gezet. Maar Pacelli, zou Pacelli niet een creatieve oplossing voor konden vinden. En dat gebeurde. Er werden goede aanvallen gecreëerd en gescoord, ook al werd er een speelster vast gezet. Daardoor kwam er meer ruimte voor andere speelsters, waardoor wij aanvallend konden blijven scoren. De ruststand was daarom ook 17 – 12 in het voordeel van Pacelli.

In de rust werd besproken dat we redelijk goed stonden. De dekking kon nog iets scherper en we moesten beter schuiven en elkaar meer helpen in de dekking. Avanti wil graag spelen met de cirkel, dus wij moesten er voor zorgen dat de balweg naar de cirkel werd afgeschermd. Aanvallend moesten we door blijven gaan met ons ding en de rust bewaren met afronden. De tweede helft begon, de dekking deed zijn taken goed, waardoor de keepsters ook hun werk goed konden doen. Aanvallend bleven wij goede aanvallen spelen en goed afronden. Avanti kreeg geen vat op het spel van Pacelli, waardoor ze in de tweede helft een 5-1 dekking gingen proberen. Ook dit was maar van korte duur voor Avanti, want Pacelli bleef doorgaan wat uiteindelijk resulteerde in een eindstand van 33-22 in het voordeel van Pacelli. Pacelli heeft keurig de 2 punten in huis gehouden.

De komende twee weken zijn de dames van Pacelli vrij. De eerst volgende wedstrijd is een uitwedstrijd op zaterdag 30 oktober om 20:00 uur tegen Combinatie ’64 dames 1 in Losser. Dus mocht je niks te doen hebben, kom ons aanmoedigen in Losser!