• Bentelo 2 - HV Pacelli 1 (13-21) 26-38

Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli hun eerste wedstrijd na een corona-stop. Eigenlijk stond de wedstrijd Combinatie 64 – Pacelli op de planning, echter heeft combinatie 64 de wedstrijd vroegtijdig afgezegd wegens Corona. Ook de wedstrijd Bentelo-RSC was afgelast om dezelfde reden.

In samenspraak met Bentelo is er besloten de uitwedstrijd tegen Bentelo van 11 december 2021 alvast in te halen. Dit betekende dat onze eerste competitiewedstrijd van 2022 een inhaalwedstrijd was.

In de voorbespreking is er onder andere gezegd dat Pacelli van zichzelf uit moesten gaan en op tempo moest gaan spelen. Zo gezegd, zo gedaan. De dekking van Pacelli stond sterk in het begin van de eerste helft. Vanuit daar creëerde Pacelli ook veel aanvallende kansen, welke regelmatig werden benut. Het tweede gedeelte van de eerste helft was Pacelli wat minder scherp, waardoor er her en der wat fouten werden gemaakt. Ondanks dat nam Pacelli al snel de leiding in deze wedstrijd, wat leidde tot een ruststand van 13-21.

Het was in de rust voor iedereen duidelijk dat Pacelli mooie dingen liet zien, maar dat er ook nog te veel ‘schoonheidsfoutjes’ in het spel zaten. De afronding mocht wat secuurder en de verdediging moest weer wat meer op scherp staan. Vooral moest Pacelli alert zijn en sneller schakelen bij het terug verdedigen, gezien Bentelo graag de snelle tegen aanval wilde spelen.

Na het fluitsignaal voor de 2e helft begon Pacelli weer sterk. Onze dekking zat dicht, waardoor Bentelo moeilijk tot scoren kwam. Pacelli ging vol door, scoorde op meerdere vlakken en maakten het gat steeds wat groter. De eindstand was 26-38 in het voordeel van Pacelli.

Doordat alle andere tegenstanders van onze competitie geen wedstrijd hebben gespeeld, staan we momenteel boven aan in de ranglijst.

Aanstaande zaterdag, 5 februari, spelen we wederom een uitwedstrijd. Ditmaal om 19:15uur een wedstrijd tegen Langeveen in Geesteren Overijssel.